Nieuwsberichten


28-04-2008
Een weekje rust doet goed!

Een weekje rust doet wonderen, dat was een mooie titel geweest voor vandaag. Maar zo super is het ook weer niet. Een weekje rust doet goed! Dat dekt de lading beter.
Na de twijfel van de afgelopen weken waarbij het lood langzaam maar zeker in de wielerschoentjes zakte, zit er na dit weekend weer een stijgende lijn in de vorm en uitslag.
Zaterdag heb ik de PWZ Zuidenveldtour gereden. Een wedstrijd over 180 kilometer smalle wegen. Mijn opdracht was duidelijk, ik moest vanaf kilometer 0 voorin rijden en meeschuiven als er groepjes gingen lopen. Dit ging best goed, alleen na 100 kilometer komt er 17 voorop zonder 1 renner van onze ploeg. Achtervolgen dus. En gek genoeg was deze achtervolging voor mij één van de mooiere momenten van de wedstrijd. Ik merkte namelijk dat ik weer hard kon fietsen. Heerlijk! In de finale moest  Fulco of Martijn meezitten. Toen 40 kilometer voor de streep 8 mannen wegreden, was Martijn van de partij. Dus dat was goed. Zelf had ik niet al te beste benen meer in de laatste 20 kilometers. Maar voor een sprint kun je nog wel wat uit je tenen halen, dus ik was van plan Fulco te lanceren voor de pelotonsprint. Helaas werd onder de boog van de laatste kilometer mijn derraileur van mijn fiets gereden door iemand die niet op zat te letten. Na lang wachten kreeg ik een nieuwe fiets en kwam ik als 2 na laatste over de streep.
Martijn werd 4de in de sprint van de kopgroep en Fulco wint de pelotonsprint om de 9de plaats.
Zondag was er het prof criterium van Made. Ook leuk om te doen maar tussen de profs weet al bijna zeker dat je de wedstrijd niet gaat maken. We moesten een tijdrit, afvalkoers en een criterium rijden. Ik ben uiteindelijk 17de geworden en het was leuk om mee te maken. Wat me nog meer tevreden stemde, is dat mijn benen vrij goed hersteld waren na gister.
Aankomende week rijd ik de criteriums van Tiel en Helmond en de week erop de klassiekers Omloop der Kempen en Ronde van Midden Brabant.
 
Groeten Sjoerd

SMS uit de koers:

Vijfde plek in klassement in Kameroen: mooie afsluiting. In de laatste etappe hard voor van Agtmaal gewerkt en in eerste groep aangekomen. Resultaat van Agtmaal wint de ronde (UCI 2.2) en ik word 5e. Een geweldige belevenis in dit land. gr. Sjoerd

« vorige    
Krolstone
Accountants & Adviseurs